Smotra folklora u Livnu: Gosti iz BiH i Hrvatske oduševljeni ljubaznošću domaćina

Kad zapivam niz Livanjsku stranu

Četvrta međunarodna smotra folklora pod nazivom ''Kad zapivam niz Livanjsku stranu'' održana je u subotu na Trgu kralja Tomislava u Livnu. Kulturna umjetnička društva ''Rudine'', ''Tribanj'' i Kamešnica zaslužni su za organizaciju ove manifestacije, a trud je rezultirao punim gradskim trgom.

''Međunarodna smotra folklora održava se pod pokroviteljstvom grada Livna u sklopu livanjskog kulturnog ljeta. Iako je termin održavanja smotre u ranijim satima nego što je to bilo prijašnjih godina, zadovoljan sam odazivom sugrađana i ljubitelja folklora i kulturne baštine'' naglasio je Josip Perković organizator smotre i član KUD-a ''Rudine''.
Livnjake su posebno oduševile izvedbe KUD-ova iz BiH i RH koji su također bili dio cijele priče.

Sudjelovali su: KUD ''Srce'' - Koprivnica, HKUD ''Topala''- Vitez, KUD ''Bebrina'' – Široki Brijeg i PS
''Krčevine'' – Vitez.

''S župom 'Bila' smo prijatelji od prošle godine i na osnovu tog prijateljstva došli smo čak iz Koprivnice. Predstavljamo Podravinu, podravsku nošnju, pjesmu i ples. Većina je prvi put u Livnu i zaista smo oduševljeni. I prije smo znali da su ovdje ljudi divni, ali sada smo shvatili da imamo puno toga zajedničkog'' poručila je Maja Rašanec predsjednica KUD-a ''Srce'' iz Koprivnice.

Martina Perković / Hercegovina.info