Prvi javni skup Livanjske zajednice Frankfurt izazvao veliko zanimanje

Prvi javni skup Livanjske zajednice Frankfurt izazvao veliko zanimanje
...organizirala je u nedjelju uvečer, pod šatorom ispred Diva Bara u Frankfurtu, svoj prvi javni skup.

Otvarajući skup, predsjednik Livanjske zajednice Frankfurt Pavo Badrov je najprije pozdravio sve uzvanike i goste, a posebice sve nazočne Livanjke i Livnjake. Pritom je istaknuo kako u Frankfurtu živi velika Livanjska zajednica sa više od pet tisuća Livnjaka.

Među pozdravljenim uzvanicima su bili i konzuli iz Generalnog konzulata Hrvatske te Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Frankfurtu Tihomir Kujundžić i Dragan Bagarić, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke Franjo Akmadža, predsjednik Livanjske zajednice iz Züricha Jozo Dalić kao i voditelji Hrvatskih katoličkih misija iz Frankfurta i Hanaua fra Željko Ćurković i fra Ivan Kovačević.

Među posjetiteljima prvog skupa Livnjaka u Frankfurtu bio je i predsjednik Vijeća stranaca grada Frankfurta Jumas Medoff, kao i brojni poznati Livnjaci koji su na čelnim mjestima sportskih i kulturnih udruga poput Ive Duvnjaka predsjednika FC Croatije Frankfurt ili Ivke Bošković, predsjednice Hrvatsko-njemačkog kulturnog društva u Neu Isenburgu.

Nakon prigodnih čestitarskih pozdrave gostiju, predsjednik Livanjske zajednice Pavo Badrov predstavio je članove uprave, koja je već ranije izabrana. Pozvao je sve Livanjke i Livnjake da se učlane u novoosnovanu Zajednicu i pomognu u njenom radu. A njen rad će se, kako je rekao, uglavnom bazirati na pomoći potrebitima u Livnu i Livanjskom kraju.

Nastojat ćemo svojim prikupljenim donacijama pomoći Livanjskoj bolnici, sportskim klubovims u Livnu i Livanjskom kraju, livanjskim studentma, kulturnim i drugim ustanovama. Nastojat ćemo pomoći svima kojima bude potrebna naša pomoć, kazao je Badrov naglašavajući kako se pritom neće pomagati samo Hrvatima već svima drugima bez obzira na vjeru i narodnost. Badrov je istaknuo kako će Livanjska zajednica Frankfurt organizirati različite humanitarne priredbe, sportske turnire i kulturne programe, među kojima i Livanjska večer,... od kojih će prihod biti namjenjen potrebitima. Također, rekao je, pomagat će se i ljudima koji su tek došli u Njemačku a kojima je dok se ne snađu pomoć najpotrebnija.

Za prvi javni skup Livanjske zajednice sva jela i pića su bila besplatna. Umjesto plaćanja postavljene su kutije u koje su se ubacivali dobrovoljni prilozi koji su namjenjeni za potrebe Livanjske zajednice.

Fenix