Prosvjedi branitelja održani na glavnom trgu

Vlada Hercegbosanske županije, prosvjedi, prosvjedi branitelja
Iako su prosvjedi trebali biti održani ispred Vlade Hercegbosanske županije , kako se doznaje od predsjednika spomenute udruge Vladimira Galića, dobili su odbijenicu od MUP-a jer isti nisu , po njima ,na vrijeme najavljeni.
U malom broju su se okupili na livanjskom trgu kako bi iskazali suosjećanje s obiteljima njihovih suboraca, koji su uhićeni kao okorjeli kriminalci i teroristi.
Posebno ih je pogodilo to da su specijalci Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), u ranim jutarnjim satima i sa dugim naoružanjem i maskama, upali u domove posavskih branitelja i to uoči velikog katoličkog blagdana Svih sveti.
„Došli smo prenijeti poruku u Livnu da nigdje na svijetu nije evidentirano da napadač i agresor zatvara, progoni i uhićuje one koji su branili svoj narod i ognjišta", kazao je Galić. Po njima se tu ne radi samo o progonu branitelja, nego o progonu cijelog naroda a to izvode oni kojima nije stalo da funkcionira pravna država, jer u pravnoj državi bi oni trebali biti ti proganjani.„Mi branitelji smo dosta toga pretrpjeli u ovih 25 godina, dovode nas do toga da moramo bježati sa ovih prostora ali im poručujemo da do tog scenarija neće doći i ništa nas ne može slomiti pa i ova uhićenja u Posavini!, istaknuo je Galić.
Kao jedan od razloga zašto su izabrali Livno za prosvjede , Galić ističe da se ovdje događaju neke stvari što ih najviše pogađa a to je dok se hrvatski branitelji proganjaju i zatvaraju, u Vladi ove županije se nagrađuju neke osobe te ih se postavlja na istaknute pozicije, a zna se da tu isti svojim dijelima i pozicijom na drugoj strani tijekom rata činili zločine prema hrvatskoj strani.


livno-online.com