Pregršt nagrada za livanjske glazbenike

livanjke
... i orkestara učenici Osnovne glazbene škole "Franjo Vilhar" iz Livna sa svojim nastavnicima ostvarili su odlične rezultate.

Natjecanje se odvijalo na dvjema lokacijama, u Novom Travniku i Travniku. Sudjelovalo je gotovo 300 ansambala s više od 1000 sudionika osnovnih i srednjih škola i tri glazbene akademije. Livno je predstavljalo 13 ansambala koji su osvojili pet prvih, šest drugih i dvije treće nagrade. Orkestar harmonika prvi Orkestar harmonika u klasi nastavnika Mladena Jelovića osvojio je prvu nagradu u prvoj kategoriji. Orkestar ima 13 članova (Maria Jelović, Anđela Bartulović, Ana Romić, Bruno Cvrlje, Ivan Tomić, Mate Barun, Marko Omazić, Iva Marijan, Antea Konta, Hanija Pekić, Ivana Barać, Ivan Mišković i Enis Đonlagić). Duo harmonika, Ivan Tomić i Hanija Pekić, klasa nastavnika Marija Perkovića, u prvoj kategoriji osvojio je prvu nagradu. Prvi u trećoj kategoriji bio je i duo harmonika, Maria Jelović i Anđela Bartulović, klasa nastavnika Mladena Jelovića i Marija Perkovića.

S odjela glasovira natjecalo se 5 ansambala, piše Večernji list BiH. U klasi nastavnice Belme Verem učenici Marija Milić i Milivoj Ivanković u prvoj kategoriji osvojili su prvu nagradu. Marko Gotovac i Veronika Čečura u drugoj kategoriji su osvojili drugu nagradu, a drugi su bili i Marko Gotovac i Ružica Živko u trećoj kategoriji. U klasi nastavnice Nikoline Ćorić učenice Natalija Tičinović i Karla Ursa osvojile su prvu nagradu u drugoj kategoriji, a Nika Ištuk i Lucija Omazić u trećoj kategoriji su osvojile drugu nagradu.

Odjel flaute S odjela flaute natjecala su se 3 ansambla. U klasi nastavnice Berime Cero učenice Nika Kelava i Anđela Pelivan u prvoj kategoriji osvojile su drugu nagradu, a u drugoj kategoriji Anđela Perković i Ana Klara Milošević su osvojile drugu nagradu. U klasi nastavnica Ružice Šagolj i Berime Cero, Sara Tičinović i Andrea Ursa u drugoj kategoriji također su osvojile drugu nagradu. S odjela gitare u klasi nastavnika Darija Šekerije natjecala su se 2 ansambla. Gabrijela Mihaljević i Saša Viktoria Knežević u drugoj kategoriji osvojile su treću nagradu, a Iva Marijan i Tana Đonlagić u trećoj kategoriji bile su treće.