“Povećajmo mogućnost djeci u Bosni i Hercegovini za rano učenje”

Učionica
Zbog ponovljenog javnog poziva za prijam i upis djece u hercegbosanskoj općini Livno, te utvrđivanja konačnoga broja djece i tehničkih priprema prostorija, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije bilo je primorano odgoditi početak realizacije besplatnog programa predškolskog odgoja i obrazovanja u svim općinama Hercegbosanske županije. Piše Večernji list.
Inače, pravo na upis imala su djeca dobi od 4 do 6 godina (2011. i 2012. godište), a prednost prilikom upisa djeca s poteškoćama u razvoju i djeca iz obitelji u stanju socijalne potrebe.
I upis i prijam djece je besplatan, a u okviru projekta "Povećajmo mogućnosti djeci u Bosni i Hercegovini za rano učenje" s djecom će se tijekom šest mjeseci četiri radna dana u tjednu realizirati odgojno-obrazovni rad u dnevnome trajanju od tri sata, ili od ukupno 300 sati. Podsjetimo, riječ je o UNICEF-ovu projektu "Povećajmo mogućnosti djeci u Bosni i Hercegovini za rano učenje" koji Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije provodi od samih početaka, točnije od 2013. godine.
UNICEF ga je pokrenuo uz financijsku potporu organizacije "Dubai Cares" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jedne od vodećih donatora UNICEF-ovih aktivnosti u oblasti ranog učenja.
Posjet
Zbog iznimno uspješne realizacije projekta, kojim je u 2015. bilo obuhvaćeno 440 djece, te činjenice da je Hercegbosanska županija jedina u Bosni i Hercegovini koja je nastavila s tim projektom prije godinu dana, točnije 11. studenoga 2015. godine, izaslanstvo organizacije "Dubai Cares" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na čelu s Tariqom Al Gurgom, izvršnim direktorom Dubai Caresa i njegovim suradnicima, boravilo u radnom posjetu Hercegbosanskoj županiji i Osnovnoj školi u Zabrišću kod Livna.