Poljoprivrednici u ponedjeljak blokiraju granični prijelaz, tražit će i smjenu ministra Jerka Ivankovića-Lijanovića

Poljoprivrednici u ponedjeljak blokiraju granični prijelaz, tražit će i smjenu ministra Jerka Ivankovića-Lijanovića

...koja će trajati do ispunjavanja njihovih zahtjeva prema Ministarstvu poljoprivrede Federacije BiH, potvrđeno je iz ovog udruženja.

Predsjednik Udruženja Ivica Karaula izjavio je da poljoprivrednici Livanjske ž/k prosvjedom i blokadom graničnog prijelaza žele izraziti nezadovoljstvo katastrofalnim položajem u kojem se nalaze i izvršiti pritisak na federalnu Vladu i resorno ministarstvo da im se isplati ostatak poticaja iz 2010. i izvrši korekcija predloženog programa i pravilnika o utrošku sredstava za poticaje u ovoj godini.

Karaula je rekao novinarima da je jedan od zahtjeva poljoprivrednika u FBiH i smjena ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerka Ivankovića - Lijanovića, jer je ministarstvo na čijem je čelu "slijepo" na sve njihove probleme i odgovorno za maćehinski odnos i neizdrživo stanje u kojem se nalaze.

Prema njegovim riječima, Udruženje je jučer održalo sastanke sa poljoprivrednicima u Glamoču i Livnu, a danas će održati u Tomislavgradu, kako bi se odgovorili o koordiniranom izlasku na prosvjede i blokadi graničnog prelaza Kamensko koja će se, osim za hitne slučajeve, održavati u smjenama i kontinuirano.

"Blokada će biti neprekidna do ispunjenja zahtjeva, radi čega neće biti normalnog prometa preko graničnog prijelaza Kamensko izuzev vozila koja imaju prioritet", poručio je Karaula i dodao da će turisti koji idu u Hrvatsku ili se vraćaju preko ovog prelaza zbog blokade sigurno imati problema u "špici" ljetne sezone.

Srna