Poljoprivrednici u ponedjeljak blokiraju granični prijelaz, tražit će i smjenu ministra Jerka Ivankovića-Lijanovića

Jerko Ivanković Lijanović, Mladen Ivanković Lijanović, lijanovic, prosvjedi, Jerko Ivanković Lijanović, Ivica Karaula, lijanovic, Jerko Ivanković Lijanović, Mercedes, federalna vlada

...koja će trajati do ispunjavanja njihovih zahtjeva prema Ministarstvu poljoprivrede Federacije BiH, potvrđeno je iz ovog udruženja.

Predsjednik Udruženja Ivica Karaula izjavio je da poljoprivrednici Livanjske ž/k prosvjedom i blokadom graničnog prijelaza žele izraziti nezadovoljstvo katastrofalnim položajem u kojem se nalaze i izvršiti pritisak na federalnu Vladu i resorno ministarstvo da im se isplati ostatak poticaja iz 2010. i izvrši korekcija predloženog programa i pravilnika o utrošku sredstava za poticaje u ovoj godini.

Karaula je rekao novinarima da je jedan od zahtjeva poljoprivrednika u FBiH i smjena ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerka Ivankovića - Lijanovića, jer je ministarstvo na čijem je čelu "slijepo" na sve njihove probleme i odgovorno za maćehinski odnos i neizdrživo stanje u kojem se nalaze.

Prema njegovim riječima, Udruženje je jučer održalo sastanke sa poljoprivrednicima u Glamoču i Livnu, a danas će održati u Tomislavgradu, kako bi se odgovorili o koordiniranom izlasku na prosvjede i blokadi graničnog prelaza Kamensko koja će se, osim za hitne slučajeve, održavati u smjenama i kontinuirano.

"Blokada će biti neprekidna do ispunjenja zahtjeva, radi čega neće biti normalnog prometa preko graničnog prijelaza Kamensko izuzev vozila koja imaju prioritet", poručio je Karaula i dodao da će turisti koji idu u Hrvatsku ili se vraćaju preko ovog prelaza zbog blokade sigurno imati problema u "špici" ljetne sezone.

Srna