Otvorena izložba "Izložba 164 grafike"

Otvaranje izložbe grafika suvremenih hrvatskih grafičara i slikara iz donacije Zbirke Biškupić priređeno je u okviru manifestacije kulturno vjerski dani "Naša Gorica".

Na izložbi su izložene 164 grafike od 82 suvremena hrvatska slikara i grafičara, a samom otvaranju nazočio je donator grafika, inače bivši ministar kulture Republike Hrvatske Božo Biškupić.

"Prije 35 godina moj prijatelj Ivica Šiško, profesor na Akademiji likovne umjetnosti u Zagrebu, me doveo u Livno kod franjevaca. Ovdje nas je srdačno primio i dočekao fra Bono Vrdoljak kao da smo njegovi. Ja već 35 godina osjećam kao da pripadam ovoj zajednici. Mislim da je red, ono što mogu, da vam na neki način pomognem da ovdje posijemo sjeme", kazao je okupljenim donator grafika Božo Biškupić.

U travnju mjesecu ove godine, Franjevačkom samostanu i crkvi sv.Petra i Pavla u Livnu darovano je 158 grafika od 79 hrvatskih suvremenih grafičara i slikara te 100 monografija koje su dalje od strane gvardijana spomenute crkve u Livnu fra Miroslava Ištuka predate muzeju Gorica na čuvanje.

Izložbu je službeno otvorio generalni konzul RH u BiH Velimir Pleša.

Svečanom otvorenju je nazočio, između ostalih osoba iz javnog, društvenog i političkog života BiH i RH, i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

Izvor : livno-online.com