FOTO  Održana 5. redovita sjednica Predsjedništva Mladeži BiH

Mladež HDZ BiH, Livno
Prije početka sjednice Predsjedništva održan je radni sastanak s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Jozićem, koji je pozdravio dosadašnji rad Mladeži i iskazao potporu Vlade HBŽ u daljnjim aktivnostima koji će potaknuti pozitivne trendove u svim sferama među mladima. Na početku sjednice članovima Predsjedništva Mladeži HDZ BiH riječi dobrodošlice uputili su domaćini, predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Hercegbosanske županije Ante Bokanović i predsjednik Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Livno Mirko Krivić.

U uvodnome dijelu sjednice članove Predsjedništva pozdravio je načelnik općine Livno, Luka Čelan, poželio im dobrodošlicu i izrazio podršku radu Mladeži HDZ BiH i mladim ljudima.

Usvajanjem dnevnoga reda sjednice, razmatrane su ključne točke sjednice Predsjedništva koje se tiču dosadašnjih aktivnosti, pripreme budućih projekata koji će omogućiti dodatnu edukaciju svih članova Mladeži i omogućiti jačanje položaja i participaciju u društvu svih mladih. Članovi Predsjedništva istaknuli su kako upravo mladi trebaju biti glavni pokretač društvenih promjena te najavili inicijative na svim razinama u cilju poboljšanja položaja mladih osoba iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Četvrta točka sjednice Predsjedništva odnosila se na koordinirano djelovanje te organiziran rad svih razina Mladeži HDZ BiH na kojoj su bili prisutni i članovi Predsjedništva Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar. Usuglašeno je kako organiziranim radom i kohezijskim djelovanjem svih stranačkih tijela Mladež HDZ BiH ima obavezu biti glavni inicijator promjena, osobito u sredinama gdje je položaj hrvatskog naroda ugrožen.

Članovi Predsjedništva Mladeži HDZ BiH naglasili su kako su zajedništvo, rad i edukacija glavni mehanizmi opstanka mladih i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Predsjedništvo Mladeži ocijenilo je pozitivnim dosadašnji angažman Mladeži HDZ BiH i u cijelosti iskazalo podršku predsjedniku Mladeži HDZ BiH, Mariu Mikuliću.

Na kraju radnog dijela sjednice, Predsjedništvo Mladeži je jednoglasno izabralo Martinu Ćorluku za v.d. tajnika za Međunarodnu suradnju Mladeži HDZ BiH.