Obavljena prva laserska razbijanja kamenca u bubregu

operacija
Operacija je obavljena na dvojici pacijenata s prostora Hercegbosanske županije, a uz dr. Vrdoljaka izveli su je i urolozi dr. Manuel Tipurić i dr. Mario Kordić iz SKB Mostar, piše Dnevni avaz.

Vrdoljak je izjavio da ovaj način liječenja spada među najsuvremenije metode u svijetu koje se trenutno koriste u liječenju urinarnih kamenaca, te da omogućuje pacijentu brz i lagan oporavak.

Prema njegovim riječima, začetnik novog načina liječenja urinarnog trakta gdje se upotrebljavaju instrumenti novije generacije, u BiH predstavlja SKB Mostar, a nakon nje prepoznatljivost traži i Županijska bolnica u Livnu koja se trudi pratiti svjetske trendove.

Vrdoljak je kazao da su nabavku navedenog instrumenta kojim se kroz mokraćnu cijev, mjehur i ureter može pristupiti u unutrašnjost bubrega financirao je Županijski zavod za zdravstveno osiguranje, te da projekt razvoja urologije u Županijskoj bolnici u Livnu traje već četvrtu godinu i da je dao zapažene rezultate zahvaljujući suradnji Zavoda za zdravstveno osiguranje Županijske bolnice Livno sa SKB Mostar.