Najpoznatiji svjetski kradljivac dijamanata odrastao u Livnu

... je sedam razreda osnovne škole, potvrdili su za naš list jučer Poparićevi rođaci.

Sve potvrdili
Prema službenim informacijama iz Interpolove tjeralice, Poparić je rođen u Kelnu u Njemačkoj, ali je adresu prebivališta prijavio u Livnu, gdje je živio do svoje 13. godine. "Dnevni avaz" jučer je pronašao Poparićeve bliže rođake, koji su potvrdili  da je Milanovo porijeklo iz BiH, točnije iz sela Provo.

U početku su se libili razgovarati o ovoj temi, s obzirom na to da je riječ o najtraženijem pljačkašu dijamanata na svijetu, koji se sumnjiči i za posljednju pljačku u Kanu, gdje je otuđeno više od 136 milijuna američkih dolara.

Njegov rođak Marinko Poparić rekao nam je da su Milana othranili baka i djed, koji su se brinuli o njegovom odrastanju jer su mu roditelji radili u inozemstvu.

- Milan je kao dječak doveden u Provo. Poslije toga su i njega odveli u inozemstvu. Više ga nismo nikada vidjeli u selu, niti je uopće dolazio. Kako on, tako ni njegova obitelj. O njima više niko ništa nije čuo. Ni mi ne znamo šta je bilo s njima - priča Marinko.

Posljednju informaciju o Milanu, kako priča Marinko, saznali su prije nekoliko dana, kada je objavljena vijest da je pobjegao iz zatvora u Švicarskoj te da je osumnjičen za pljačku dijamanta u Kanu.

- Dok je živio u Livnu, bio je fin mladić. Išao je tu u školu, gdje je završio sedam razreda. Ne znamo zbog čega se odlučio na ovaj „posao" ni zašto se priključio toj bandi. O tome ne bismo da govorimo, jer zaista ništa ne znamo - rekao nam je Marinko.

Nije u bazi

Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a HBŽ, kazao nam je jučer da u CIPS-ovoj bazi podataka ne postoji ime Milana Poparića, niti da je bilo gdje zavedeno da je on državljanin BiH.

- On je možda porijeklom iz Livna, ali mu ovdje nije prebivalište. Nema ga ni u knjigama državljana BiH. Kako je dobio državljanstvo, to je neko drugo pitanje s obzirom na posao kojim se bavi. Moguće je da je državljanstvo dobio nekim ilegalnim putevima. Sve je moguće - kaže Vrdoljak.

O članovima "Pink Pantera"
500 miliona dolara u dragom kamenju opljačkali do sada

200 draguljarnica bilo na meti

90 milijuna eura bila teška pljačka Parizu 2008.

60 članova bande sudjeluje u pljačkama, prema procjenama Interpola

11 milijuna eura opljačkano u Dubaiju 2007. godine.

3 člana bande pobjegla iz zatvora u posljednja tri mjeseca

Dnevni Avaz