LIVNO Potpisani ugovori za pripravnički staž u Županijskom poreznom uredu

Potpisani ugovori za pripravnički staž u Županijskom poreznom uredu Livno
PR

Ugovorima o ustupanju između Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i Federalnog ministarstva financija – Porezne uprave Federacije BiH pripravnici kojima je putem Programa Vlade Hercegbosanske županije omogućeno odrađivanje pripravničkog staža, prvi put imaju mogućnost odraditi ga u okviru Županijskog poreznog ureda Livno.

Ugovore su jučer u Sarajevu, u zgradi Porezne uprave Federacije BiH, potpisali ministrica Vasilija Broćeta i v.d. direktora mr.sci. Šerif Isović, uz nazočnost predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Jozića, rukovoditelja Županijskog poreznog ureda Livno Ivice Mišića, te v.d. zamjenika direktora Porezne uprave Federacije BiH Slobodana Vukoje.

Šest (6) diplomiranih ekonomista i dva (2) diplomirana pravnika rasporediti će se kao vježbenici u Porezne ispostave Livno, Tomislavgrad i Drvar, čime im se omogućava stjecanje znanja i profesionalno usavršavanje kroz godinu dana stručnog osposobljavanja.

Nedostatkom kadrova, uz smanjenje broja radnika posljednjih godina, a povećanjem opsega posla iskazala se potreba za prijem mladih kadrova u ovakvu vrstu radnog odnosa, istaknuli su u Poreznoj upravi Federacije BiH. Višestruke koristi za sve sudionike ove poslovne suradnje neupitne su, stoga će naša nastojanja ići u smjeru nastavka ovakvih i sličnih projekata i u budućnosti, poručili su iz Vlade Hercegbosanske županije.

Prvi sastanak ove vrste, bio je prilika i za osvrt na problematiku dugovanja poreznih obveznika kojima je osnivač Hercegbosanska županija, s posebnim naglaskom na zdravstvene ustanove, na čijem se rješavanju nastavlja raditi u predstojećem razdoblju, zaključak je sastanka.