Livno: Gradsko vijeće utvrdilo popis deficitarnih zanimanja

deficitarna zanimanja u Livnu, Humanitarna akcija, pučka kuhinja, Livno

Gradsko vijeće Livna usvojilo je Odluku o utvrđivanju deficitarnih zanimanja na području Grada Livna za razdoblje 2019. - 2023. godine.

Prema spomenutoj odluci, deficitarna zanimanja za redovite studente su studiji matematike, fizike, kemije, likovnih umjetnosti, medicine, farmacije, stomatologije, građevinarstva, arhitekture, strojarstva, računarstva i laboratorijski inženjering.

Deficitarna srednjoškolska zanimanja za četverogodišnje obrazovanje su računalni tehničar, CNC programer, tehničar za mehatroniku, web dizajner, tehničar za računalstvo, poljoprivredni tehničar i geoinformatičar, dok su u trogodišnja deficitarna zanimanja vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, vozač, bravar, tokar, automehatroničar, zavarivač, elektroinstalater, autoelektričar, elektromehaničar, elektroničar-mehaničar, kuhar i konobar.

Popis je utvrđen na temelju podataka Zavoda za zapošljavanje HBŽ-a i razgovora s ravnateljima livanjskih srednjih škola, prenosi Fena.

Popis deficitarnih zanimanja jedan od kriterija za dodjelu stipendija te će se Odluka o utvrđivanju deficitarnih zanimanja primijeniti u postupku bodovanja zaprimljenih prijava za dodjelu stipendija koje dodjeljuje Grad Livno, istaknuto je na sjednici.

Gradsko vijeće razmatralo je i izvješće o izvršenju gradskog proračuna za 2018. godinu.

U izvješću je navedeno kako je od ukupno planiranih 11,47 milijuna maraka Proračun Grada Livna u 2018. godini ostvaren u iznosu od 10,9 milijuna maraka, odnosno 95 posto od planiranog.

Ukupno rashodi i izdatci u 2018. godini iznosili su 9,57 milijuna maraka što je 83 posto od planiranog.