Livno: Europski bikeri organiziraju humanitarnu akciju za bolnicu

... i Dom zdravlja u Srebrenici u BiH, a u kojoj sudjeluju i koju će pratiti mnogobrojni hrvatski bikeri i veterani.

EUROBIKER je međunarodna udruga osnovana 2003. godine u Njemačkoj sa osnovnim ciljem povezivanja naroda i kultura kroz vožnju motorima, a posljednjih godina vrlo se uspješno bavi organiziranjem humanitarnih akcija. Ovogodišnja humanitarna pomoć, 11 šlepera različite opreme, namještaja, uređaja, aparata i instrumenata, namijenjena je opremanju bolnica u Livnu i Srebrenici. Prijevoz prikupljenih donacija organizira njemačka bajkersko-humanitarna udruga Biker Brummi Hilfe, koja djeluje u okviru asocijacije Eurobiker Europa, a uz podršku Eurobiker Charity Croatia na čelu kojeg se nalazi Zlatko Blaževac-Abaz. Pokrovitelji humanitarnog konvoja su Martin Schulz, predsjednik Europskog parlamenta,Marieluise Beck, predsjedavajuća Njemačko-bosansko-hercegovačkom parlamentarnom skupinom njemačkog Bundestaga, i Srećko Boras, član Parlamenta Federacije BiH i predsjednik Eurobiker BiH.

Humanitarni konvoj prolazit će kroz Hrvatsku 11. i 12. svibnja 2013. u pratnji Eurobikera iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Kosova, Hrvatske i BiH te hrvatskih bikera i veterana Domovinskog rata, a među njima će biti i članovi Moto kluba Veterani - Croatia. Svi zajedno prisustvovat će 12.05.2013. godine u 11 sati na odmorištu ZIR kod Gospića posveti donacije i zatim krenuti prema Livnu gdje će ih ugostiti bikeri MC Vukovi.
Županijska bolnica „Dr. fra Mihovil Sučić" u Livnu prva je ciljna destinacija ove humanitarne akcije. U utorak 14.05. konvoj u pratnji tuzlanskih i srebreničkih bikera kroz Tuzlu kreće prema Srebrenici. U Srebrenicu dolazi 15.05. gdje će predstavnicima lokalne zajednice i grada Srebrenice biti uručena donacija za Dom zdravlja, a potom će svi sudionici i pratitelji konvoja na memorijalnom groblju u Srebrenici (Potočari) odati će počast preminulima polaganjem vijenaca.

relax-livno.com