Livno: Danas Dan žalosti

crna kronika, HBŽ, Livno, Bolnica Livno, liječnici, SNSD, HBŽ, Livno, dan žalosti, Livno, izgradnja autoceste, Livno, Općina Livno, Dani uređenja Livna,  Luka Čelan, HDZ BiH, Livno, javna rasprava
...o proglašavanju 3. studenoga Danom žalosti u livanjskoj općini.

Dan žalosti se obilježava obveznim isticanjem zastava na pola koplja na zgradi Općine Livno, javnih poduzeća i ustanova.

Medijske kuće na području Livna, kao i organizatori kulturno - umjetničkih i sportskih manifestacija dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, navodi se u priopćenju iz Općine Livno.

Podsjetimo, Niče je u petak, 30. listopada, u večernjim satima u mjestu Suhača kraj Livna nožem usmrtio svoju majku, bratovu suprugu, a od posljedica ranjavanja kasnije je preminuo i njegov brat.

Na dan kada je počinio ubojstvo Niče je izašao iz zatvora u Mostaru, u kojem je proveo mjesec dana zbog nasilja u obitelji.

Nije poznato zašto je Niče nasrnuo na 66-godišnju majku čiji su inicijali L.N, bratovu suprugu 44-godišnju S.N i 46-godišnjeg brata M.N, koji je preminuo na putu za bolnicu u Splitu, četiri sata nakon ranjavanja.

Niče, koji je bio u bijegu, rano jutros zakucao je na vrata obiteljske kuće poznanika u selu Komorani u općini Livno i tražio da mu se dovede fratar, a nakon toga odlučio se predati.

Vlasnik kuće je oko 7.00 sati pozvao policiju koja je Ničea oko 8.00 sati uhitila bez otpora./HMS/