Livno: 15-godišnjakinja otuđila 20 000 maraka iz župnog ureda u Lištanima

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici PU Livno, te tom prilikom utvrdili da je otuđena metalna kasa, u kojoj se nalazilo oko 20 000 KM u raznim valutama (euro,USA dolar i Kanadskih dolar), štedna knjižica Uni Credit banke i četiri bankovne kartice.

Operativnim ralom na terenu djelatnici PU Livno došlo se do saznanja da postoji osnovana sumnjalda je petnaesto-godišnjakinja iz mjesta Lištani, otuđila metalni kasu iz Župnog ureda, te da je metalnu kasu odbacila u neposrednoj blizini obiteljske kuće. Uz prisustvo roditelja, navedena je pozvana u PU Livno, gdje je priznala da je otuđila metalnu kasu, te da je iz kase uzela određenu količinu novca, a da je manji iznos novca vratila župniku, nakon čega jc metanu kasu sakrila u neposrednoj blizini obiteljske kuće. Protiv petnaesto-godišnjakinje nadležnom Županijskom tužiteljstvu K 10 u Livno dostavljeno je izvješće za počinjeno KD «Teška krađa « iz CL 287 KZ F BiH. Tijekom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da je S. Š. rođen 1960 godine u mjestu Listani, Livno. pronašao otuđenu metalnu kasu u blizini obiteljske kuće, te daje određeni iznos novca zamijenio u drugu valutu, nakon čega je određeni iznos novca vratio župniku župnog ureda u Lištanima, a da je ostalu dokumentaciju koja se nalazila u metalnoj kasi zapalio. Protiv S. Š. nadležnom Županijskom tužiteljstvu u Livnu, podneseno je posebno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD « Utaja «iz čl. 290 KZF BiH.

Također, tijekom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da je petnaestgodišnjakinja, u više navrata davala određeni iznos novca (oko 750 Eura ) I. I. rođenoj 1973 godine u Livnu, nastanjena u Cajiću, Livno, Sto je navedena zadržala za sebe.

Protiv I. I. nadležnom Županijskom tužiteljstvu K 10 u Livnu, dostaviti će se posebno izvjšće, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila KD "Prijevara" iz čl. 294 KZ FBiH. (MUP HBŽ)