Livnjaku uplatili 18.000 KM, on ih vratio

Livanjski odvjetnik Stipo Babić ovih dana bio je iznenađen kada je provjerom bankovnog računa ustanovio da mu je greškom od "Hercegovina-osiguranja" iz Mostara uplaćeno 18.000 KM, koje je bez oklijevanja vratio, piše Srna.

Nalog "Hercegovina-osiguranja" banci u Mostaru da na račun Babića doznači 18.000 KM datira 14. siječnja, a iznenađenje je bilo tim veće jer za uplaćeni iznos nisu postojala potraživanja klijenata koje njegov odvjetnički ured zastupa pred sudom u predmetima protiv ove osiguravajuće kuće.

Ugledni odvjetnik i bivši ministar pravosuđa Hercegbosanske županije shvatio je da je pozamašna svota novca na njegov račun "zalutala" greškom računovodstva "Hercegovina-osiguranja".

Babić je bio još iznenađeniji kada mu je u iz "Hercegovina-osiguranja" rečeno da oni nisu primijetili grešku, te da se službenica računovodstva, koja je ispunila nalog za plaćanje, nalazi na bolovanju.

Pošto banka u Livnu nije mogla vratiti novac bez Babićevog naloga, on ga je odmah dao, nakon čega je pogrešno uplaćeni iznos vraćen.