HDZBiH Livno osuđuje izvješćivanje pojedinih bošnjačkih medija oko džamije Ćurčinica

HDZ BiH, Livno, bošnjački mediji, džamija, Ćurčinica
...rješavanja problema džamije Ćurčinica, koji u službi tendenciozne politike iscenirane u dijelovima bošnjačko-muslimanske vjerske i političke elite, ruši sva pravna, tehnička i stručna načela normalnih državno-političkih sustava, pogotovo višenacionalnih, te koja u konačnici ne doprinosi suživotu u općini Livno.

OO HDZ-a BiH Livno osuđuje nerealno izvješćivanje pojedinih bošnjačkih medija o ovome događaju, gdje gradnju sasvim novog objekta, većih gabarita, dopunjenog sadržaja i namjene, predstavljaju kao obnovu staroga objekta, te tako „pumpajući" cijeli slučaj nastoje raspiriti nacionalne tenzije i od Livna, ciljano, napraviti grad slučaj.

OO HDZ-a BiH Livno podržava prosvjede čiji je organizator Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, s time da osuđuje izjave pojedinaca koji su posljednji skup u središtu grada dijelom iskoristili u dnevnopolitičke svrhe, koje imajući u vidu težinu i ozbiljnost problema, ne trebaju imati mjesta na ovakvim događajima.

OO HDZ-a BiH Livno u potpunosti podržava aktivnosti općine Livno pokrenute oko preispitivanja odnosno izmjene Odluke Komisije za nacionalne spomenike, kojom je džamija Ćurčinica proglašena nacionalnim spomenikom, kao jedne od mjera koja najbrže može dovesti do zaustavljanja gradnje ovoga objekta.

Imajući u vidu sve prethodno navedeno, stav je OO HDZ-a BiH Livno da vijećnici ove stranke do daljnjega neće sudjelovati u radu Općinskog vijeća Livno, ističe se u priopćenju.