Građani ne mogu dobiti osobne iskaznice, putovnice...

osobne iskaznice, vozačke i prometne dozvole, putovnice, registarske tablice za motorna vozila, kao ni razne potvrde i uvjerenja koje izdaje policija.

Službenici koji rade na šalterima MUP-a, čije je sjedište u Livnu, građanima kažu da tražene dokumente ne mogu dobiti do daljeg, što znači dok traje generalni prosvjed u koji su policijski službenici ove županije stupili 24. veljače zbog neformiranja nove županijske Vlade, nepoštivanja kolektivnog ugovora i neusvajanja budžeta za tekuću godinu, radi čega su ostali bez plata.

Građani kažu da im nemogućnost pribavljanja ili produženja važenja osobnih isprava stvara velike probleme, jer mnogi od njih rade u susjednoj Hrvatskoj i zemljama zapadne Europe, u koje ne mogu ići bez validnih osobnih isprava.

Predsjednik Sindikata radnika MUP-a Herceg-Bosankse županije Tino Krivić potvrdio je novinarima da će policijski službenici ove županije, u skladu sa Zakonom o prosvjedu, obavljati samo određene poslove u vrijeme trajanja prosvjeda.

On je rekao da u te poslove spadaju dežurstva u policijskim upravama i policijskim postajama, postupanje po dojavama građana u slučajevima ugrožavanja života ljudi i imovine, te uviđaji na terenu u slučaju prometnih nesreća i krivičnih djela, ali da dok traje prosvjed neće biti redovne kontrole motornih vozila i vozača, niti pisanja prekršajnih prijava.

SRNA