Grad Livno dodjeljuje stipendije za ovu akademsku godinu, studentima mjesečno 100 KM

proračun, Federacija BIH, studenti, Natječaj, stipendija, Grad Livno, Nikola Raguž, HSP BIH
hercegovina.info

Za ovu akademsku godinu 2019./2020. Grad Livno će stipendirati ukupno osamdeset redovitih studenata s prebivalištem na području tog grada, što je u odnosu na ranije godine veći broj za dvanaest stipendista, objavljeno je na službenim stranicama Grada Livna.

Dvadeset i pet stipendija biti će dodjeljeno uspješnim i darovitim studentima od čega sedam studentima prve godine, a osamnaest stipendija studentima druge i viših godina studija.

Studentima koji dolaze iz obitelji slabijeg imovnog stanja bit će dodijeljeno četrdeset pet stipendija. Deset ide studentima prve godine i trideset pet stipendija studentima druge i viših godina studija.

Također će biti stipendirana djeca branitelja s ukupno deset stipendija.

Mjesečni iznos stipendije je stotinu konvertibilnih maraka za ukupno deset mjeseci akademske godine što u konačnici iznosi tisuću konvertibilnih maraka za svakog stipendiranog studenta.

Dodjela stipendija vršit će se sukladno Pravilniku o načinu i uvjetima stipendiranja uspješnih i darovitih studenata, studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja i studenata-djece branitelja.

Natječaj, koje je raspisalo Povjerenstvo za dodjelu stipendija Grada Livna, ostaje otvoren do 6. ožujka

Svi potrebni uvjeti navedeni su u natječaju objavljenom na službenim stranicama Grada Livna, na oglasnoj ploči u zgradi Gradske uprave te na lokalnim radio postajama i internet portalima.