Federalni inspektori izrekli više od 170.000 maraka kazni

fiskalizacija, fiskalizacija, fiskalizacija, Midhat Arifović, fiskalizacija, Porezna uprava, fiskalizacija, Željko Konta, fiskalizacija, fiskalizacija, Zakona o fiskalizaciji, Republika Srpska, obrtnici, gospodarstvo
Konta, koji je i pomoćnik direktora Uprave za inspekcijske poslove Livanjske Ž/K, rekao je za Radio Livno da je akcija koja je provođena od 11. rujna do 29. listopada imala samo jedan cilj - da se naplaćivanjem kazni prikupi što više novca od poreznih  obveznika.

Prema njegovim riječima, glavni cilj ove akcije bio je da inspektori napišu što više prekršajnih naloga bez obzira na to da li je to opravdano ili ne i bez obzira na vrstu i težinu prekršaja utvrđenog inspekcijskom kontrolom, što potvrđuje i podatak da su tržišni, sanitarni i inspektori rada u ovoj akciji u FBiH poreskim obveznicima izrekli novčane kazne od oko četiri miliona maraka.

Konta je naveo da inspektori uvijek mogu utvrditi prekršaj i izreći kaznu, ali da moraju imati više sluha i fleksibilnosti zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalaze porezni  obveznici koji su zbog ekonomske i financijske krize i pada prometa prisiljeni da odjavljuju djelatnosti za koje su bili registrirani.

"Stanje koje su zatekli federalni inspektori u Livanjskoj Ž/K jedno je od boljih u FBiH, ali su ipak izrekli novčane kazne u iznosu većem od 170.000 maraka, u čemu su se posebno istakli neki inspektori", rekao je Konta i dodao da je uvjeren da se mnogi prekršajni nalozi neće održati zbog previsokih kazni "za sve i svašta".

Srna