Dogovora nema. HB županija i dalje bez nove vlasti

Livno slikano sa Male kule
Jasenko Tufekčić, član SDA i član tročlanog predsjedništva Skupštine, nam je rekao kako nije pretjerani optimist kada je u pitanju sutrašnji kolegij i skoro formiranje županijske vlasti.

"Objektivno još nisu ostvareni pravi politički razgovori za formiranje nove Vlade čime bi se uklonila prepreka za sazivanje izvanredne sjednice i donošenje Odluke o privremenom financiranju", izjavio je Tufekčić.

"Imali smo ovih dana razgovore. Došli smo do približavanja određenih stavova, ali konačnog dogovora još nema. Dogovoreno je sudjelovanje HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SNSD-a i SDA u novoj vlasti", rekao nam je Branko Ivković, predsjednik ŽO HDZ-a BiH.

Boro Krišto, predsjednik ŽO HDZ-a 1990, nam je potvrdio da su vođeni određeni razgovori s HDZ-om BiH, ali bez konkretnih rezultata kada je u pitanju formiranje nove Vlade dodajući kako je Nediljko Rimac i dalje jedini kandidat HDZ-a 1990 za mjesto predsjednika Vlade s obzirom na međustranački dogovor dva HDZ-a da mjesto predsjednika Vlade HBŽ-a pripada HDZ-u 1990.

livno-online.com