Danas su na području Livna otkriveni zvončići zaostali iz prošloga rata

mine, Livno, mine, pogibija, tragedija, minsko polje, pogibija, mine, Minski sumnjive površine, Gunja, Vrbanja, Kupres, minsko polje, prometna nesreća, pirotehničari, pirotehnika, Pirotehnička sredstva , ranjavanje, eksplozija, pirotehničari, PMA-3 mina, protupješačke odskočne mine , pirotehničari, tvrtka za razminiranje, PROM-1, mine, Mostar, Rakete iz vojnog sustava „Orkan, minsko - eksplozivna sredstva, Gorica, ŠUME, Hercegbosanske šume, šume herceg bosne, Kanabis, biljke kanabisa

Kako se doznaje lokalitet na kojem se nalaze ova minsko - eksplozivna sredstva, se nalazi u blizini gradske zaobilaznice, kod mosta na Gorici.

U blizini se nalaze i obiteljske kuće.
Prema kazivanju žitelja koji žive u blizini, livada na kojoj se u pronađene mine, godinama se koristila za ispašu, a često je služila kao igralište djeci koja žive u naselju.
Opasno područje je ograđeno od strane deminera, a ujutro bi trebalao početi deminiranje.
Neslužbeno se doznaje da će deminerima biti potrebno oko 30 dana rada kako bi se opasna minsko-eksplozivna sredstva uklonila.
Rakete iz vojnog sustava „Orkan" nose bombice koja svaka u sebi ima 35 grama eksploziva i oko 500 čeličnih kuglica. Radi se o opasnom i ubojitom sredstvu kojim je Livno tijekom rata više puta gađan.

„Zvončići", tako ih se naziva zbog sličnosti s zvonom na koji je pričvršćena traka, padaju po široj površini cilja. Ponekad ne dođe do aktiviranja, već kod kasnijeg dodira uslijedi eksplozija pa i danas nakon toliko godina predstavljaju veliku opasnost.