Lasić: U HNŽ-u najizglednija je koalicija dva HDZ-a, SBB-a i SDA

Lasić je kazao kako će prioritet u njegovom radu biti poticaji za pokretanje proizvodnje i stvaranje nove vrijednosti, smanjenje broja ministarstava, smanjenje zaposlenih u županijskoj upravi, te sustavno financiranje institucija kulture, znanosti te javnih medija na hrvatskome jeziku.

„Neka se napokon svatko u ovoj zemlji počne baviti svojim poslom. Što nam preostaje ako ne ulaganje u proizvodnju i stvaranje nove vrijednosti? Što mislite kako će se puniti proračun? Od čega će ljudi živjeti?", upitao se Lasić u intervjuu za Večernji list.

„Ova zemlja i sve razine vlasti su pod izdisajem upravo zbog toga što nitko ne stvara i ne potiče stvaranje nove vrijednosti. Svi bi trgovali i otvarali ugostiteljske objekte. Ne može se gospodarstvo naše županije na tome bazirati. Nemam ništa protiv tih djelatnosti, dapače, no nas iz ove duboke gospodarske krize može izvući samo proizvodnja. To će biti moj prioritet", najavio je Lasić, ističući kako je za takvu politiku potporu dobio u stranci koja ga je kandidirala.

Najavio je i kako se 80 posto proračuna više neće odnositi na isplaćivanje plaća. „Proračun napokon treba biti razvojni. To je ključ. Osim toga, institucije kulture i javni mediji na hrvatskome jeziku kao i Sveučilište u Mostaru više neće trpjeti poniženja. Rješenje njihove agonije je sustavno financiranje", rekao je Lasić. Pozvao je na što skorije formiranje nove koalicijske većine. Prema Lasiću najizglednija je koalicija dva HDZ-a, SBB-a i SDA. „No vrata nisu nikome zatvorena", poručio je Lasić.