Lađari Čeljeva, Gabele i Neuma predstavnici BiH na ovogodišnjem Maratonu lađa

neretva ladjari, maraton, Neretva, maraton lađa, lađari, Metković, lađari, Čeljevo, maraton lađa, lađari, Metković, maraton lađa, Metković, Ploče

Na Maraton su se ove godine prijavile 43 ekipe, a Bosnu i Hercegovinu predstavljati će tri, i to Udruga lađara ''Čeljevo'' iz Čapljine, Udruga lađara ''Gabela'' iz Gabele i Udruga lađara ''Neum'' iz Neuma.

Kad je u pitanju ekipa Čeljeva onda moramo napomenuti kako oni već dugi niz godina nastupaju na Maratonu, dok će neumskim lađarima ovo biti debitantski nastup.

U Opuzenu će se 09. kolovoza održati utrka za startne pozicije, za što se ekipe posebno pripremaju već nekoliko mjeseci.

Prošlogodišnji pobjednik Maratona bila je ekipa ''Gusari'' iz Komina, drugo mjesto pripalo je ekipi Baćine, dok su brončanu medalju dobili lađari Opuzena. Ekipa Čeljeva, koja je predstavljala BiH, natjecanje je završila na 23. mjestu.

Maraton lađa amatersko je sportsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila – lađa, od Metkovića do Ploča duljine 22 500 m. Ovo je ujedno najmasovnije i najgledanije natjecanje u Republici Hrvatskoj.

Čaportal