Kopex Dodig d.o.o. Čitluk gradit će III. fazu "Čitlučke obilaznice"

Kopex Dodig,doo Čitluk gradit će III.Fazu "Čitlučke obilaznice"

Načelnik općine Čitluk, Marin Radišić i predstavnik Konzorcija Kopex Dodig d.o.o. Čitluk – Bijeljina Put d.o.o. Bijeljina, Ivica Dodig potpisali su danas ugovor o gradnji Prometnice od srednje škole Fra Slavko Barbarić do spoja sa cestom R425 u Čitluku, III Faza (spojna cesta M17.4-R 425 u zoni Bara).

Ovaj ugovor sklopljen je na temelju rezultata provedenog Otvorenog postupka javne nabave, broj nabave: 02-11-3036/23.

Procijenjena vrijednost nabave je 1.000.000,00 KM bez PDV-a, a sredstva će osigurati Općina Čitluk i Vlada FBiH. Za ovaj posao osim Čitlučke firme pristigle su još 4 ponude, a to su HP Investing d.o.o. Mostar, KTM Brina d.o.o. Posušje, Putovi Grude d.o.o. Grude i Hering d.d. Široki Brijeg.

Ugovor podrazumijeva radove na izgradnji ceste preko pomoćnog stadiona „Bare“, izgradnju propusta „Lukoć“ duljine L=60 m' i širine=10.5 m'. Cjelokupni projekt pod nazivom „Izgradnja spojne ceste M17.4 – R-425 u zoni Bare“, čija je prva faza završena, projektiran je za prometnicu ukupne dužine 700 metara. Riječ je za Općinu Čitluk o jako značajnom projektu jer je navedena zona, jednim dijelom zbog blizine SŠ dr. fra Slavka Barbarića, Doma zdravlja i Dječjeg vrtića, a drugim dijelom zbog križanja prometnih pravaca višeg ranga, jako prometno opterećena, što sa sobom nosi probleme s gledišta sigurnosti prometa vozila i pješaka. Ova ceste se nalazi na spoju - priključku regionalne ceste R425 (Novo projektirani kružni tok ,,Kaktus”).

Projektnu dokumentaciju je izradila Integra d.o.o. Mostar, a rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.