FOTO  U Konjicu proglašeno stanje elementarne nepogode, na Rujištu vatra se približila naselju

bijelo-polje-u-dimu-sa-obliznjih-brda
Trenutno su aktivna četiri požara(Ljuta, Jažve, Račica i požar u rejonu Boračkog jezera), a dva nova požara koja su tijekom dana izbila su stavljena pod kontrolu. Najteža situacija je na Boračkom jezeru i a području Račice, navode iz Federalnog operativnog centra civilne zaštite.

Jučer je od 10.00 do 12.00 sati požar iznad Boračkog jezera gasio EUFOR-ov helikopter. I tijekom današnjeg dana se očekuje pomoć EUFOR-ovog helikoptera u gašenju požara iznad Boračkog jezera.

Prema jutrošnjoj informaciji požari u mjestu Ljuta i Jažve su ugašeni. Požari na Boračkom jezeru i u Račici su još uvijek aktivni, ali ne prijete stambenim i drugim objektima.

Na području grada Mostara trenutno su i dalje aktivna dva veća požara i to na lokalitetu Rujišta te u Podveležju-podnožje Velež planine (potez Kružanj-Kokorina).

Požar na Rujištu se tijekom noći i jutra sa lokaliteta Veliko Rujište širi i spušta prema naseljenom dijelu, tako da se približio na oko 200-300 metara od planinarskog doma.

Vatrogasci iz Mostara su u stalnoj pripravnosti i sa lokalnim stanovništvom nastoje zaštititi i obraniti stambene objekte u blizini. Objekti Porim, Orlinka, Malo Rujište i Herceg vrelo su u potpunosti izgorjeli.Tokom noći oko 03.00 sati čule su se dvije jake eksplozije od zaostalog NUS-a.

Fena