RIJEČI ORGANIZATORA Obljetnica stradanja Hrvata u Trusini kao nada da žrtva nije bila uzaludna

Trusina Konjic

Polaganjem vijenaca i sv. misom zadušnicom danas je u selu Trusina na dostojanstven način obilježena 30. obljetnica zločina nad Hrvatima u općini Konjic na kojoj su sudjelovali predstavnici vjerskog, kulturnog i političkog života općine Konjic, županija, Federacije BiH, države Bosne i Hercegovine, kao i Vlade RH.

"Na poseban način zahvaljujemo se Hrvatskom narodnom saboru BiH, kao i svim imenovanim i izabranim dužnosnicima s državne i federalne razine.
Zahvaljujemo se izaslanstvu Vlade Republike Hrvatske, Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, ministru branitelja HNŽ-a Oliveru Soldi i Vladi Zapadno-hercegovačke županije, te ministru hrvatskih branitelja Domovinskog rata ZHŽ-a Mladenu Begiću", kazali su iz konjičke podružnice Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HZ HB.

"Nadalje, veliko hvala svim ratnim zapovjednicima i pripadnicima HVO, kao i predstavnicima svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnicima Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i 1. gardijske pješačke pukovnije OS BiH.
Osobito zahvaljuju župljanima i svećenicima župa Podhum/Žitače, Solakova kula i Obri, te svećeniku don Marinu Mariću koji je predvodio sv. misu u crkvi sv. Ante Padovanskog na Žitačama", kazali su organizatori tužne obljetnice stradanja Hrvata u Trusini.