Otvaranje autokampa privlači više turista iz cijelog svijeta

boracko jezero
... kućicama i tolaricama, a ove godine gostima nude i autokampiranje, piše Dnevni avaz.

Jedinstveno mjesto

- Uradili smo kamp prema svjetskim standardima i svi koji dođu poželjeti će da se vrate. Ušli smo u svjetsku autokampersku organizaciju, a nadam se da ćemo upravo kroz ovaj novi sadržaj od naredne godine imati i mnogo turista iz cijelog svijeta - kaže Hadžialić.

Na samom ulazu na lokalitet Boračkog jezera je naplatna rampa, na kojoj radi Semir Ramić, koji ističe da, iako je ljeto tek počelo, turista ima i dolaze iz raznih krajeva. - Naplaćujemo pet maraka po automobilu - rekao nam je Ramić. Prilikom naše posjete u eko-selu smo zatekli supružnike iz Nizozemske Aria i Margu Kremer.

- Jednostavno uživamo u prirodi i sretni smo što smo pronašli ovo jedinstveno mjesto za odmor - kaže nam Marga, koja će sa svojim suprugom na Boračkom jezeru provesti deset dana.

Napuniti baterije Na Boračkom jezeru uživale su i mlade Sarajke, sestre Selma i Naida Begić.

- Za mene je Boračko jezero mjesto gdje možete napuniti baterije i uživati. Naša zemlja je prelijepa, a ovo jezero treba iskoristiti za odmor - kazala nam je Selma.

Rafting Neretvom

Odmor od gradske buke Zagreba na Boračkom jezeru potražili su i prijatelji Željko i Manuela.

- Prvi put sam na Boračkom jezeru i oduševljen sam. Okušao sam i rafting Neretvom, Konjic je inače predivan grad - kazao nam je Željko, dok je Manuela istaknula da je obišla mnogo turističkih destinacija širom svijeta, ali da je BiH u samom vrhu.