Kolaps na sjeveru Hercegovine: Brojna sela odsječena od svijeta, mnogi od sinoć i bez struje

Konjic
U Općini Konjic snijeg je donio velike probleme i u tijeku je sastanak stožera Civilne zaštite Konjic.

Kako Radio Sarajeva doznaje od zapovjednika zaštite spašavanja, trenutno najveći problem je nedostatak električne energije koja je u brojnim naseljima nestala sinoć.

"U tujeku noći, na osnovu informacija iz operativnog centra JP Elektro-Konjic, na području općine Konjic došlo je do kvarova na dalekovodnoj mreži u sljedećim mjestima: Lađanica, Lukomir, Glavičine, Donje Selo, skoro komplet dolina Neretvice (osim lokaliteta fabrike Unis i Buturović polja). Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova", navode iz Civilne zaštite.

Brojna sela su zbog neprohodnih prometnica odsječena od ostatka svijeta, te su iz Civilne zaštite poručili:

"U tijeku dana 14. prosinca i tijekom noći petak na subotu prostor općine Konjic prekrila je veća količina snježnog prekrivača. Operativni centar civilne zaštite Konjic zaprimio je veći broj poziva o neprohodnosti pojedinih saobrajaćajni prometnih dionica.

Mašine koje su na raspolaganju Općini Konjic su raspoređene po prioritetima. Molimo građane da imaju strpljenja i razumijevanja. Svi pripadnici Službe civilne zaštite su od ranih jutarnjih sati na terenu. Više informacija u tijeku dana."