Koliko vozači u Hercegovini paze na sigurnost drugih sudionika u prometu ?

Nedjeljom na kavi obično se prepričavaju događaji od prošle noći tipa da vidiš kako smo prošli kroz crveno ili na Cernu smo se utrkivali s nekim nabrijanim Mercedesom.

Zaustavila nas je policija i imao sam 1.8 promila pa su mi uzeli vozačku ali pajdo je imao samo 0.6 pa je on vozio do kuće. A prepričavaju se i udesi koji su se dogodili, prevrnuli su se bar tri puta, kad smo mi prolazili već je hitna tu bila…, i nažalost sve ostaje samo na prepričavanju a sljedeće subote opet sve po starom.

Dolje ispod možete pogledati video koji će vam nadam se dati malo drugačiju perspektivu na to kako se ponašate u prometu, bilo to svaki dan kad idete na posao ili kad izlazite sa društvom u grad. Od tridesetak situacija prikazanih u videu mislim da će se svatko pronaći bar u par njih, a većina nas često pravi prekršaje prikazane u videu. I naravno većina nas je se nekako provukla da nije prouzročila sudar ili ne daj Bože nešto gore. A da se sada zapitamo što bi bilo da se nismo uspjeli izvući i da samo prouzročili sudar ili još nešto gore?

Možda kada budemo razumjeli da ne riskiramo samo naše živote neopreznom vožnjom nego i živote ostalih sudionika u prometu ponašati ćemo se opreznije.

www.ljubuski-online.info