FOTO/VIDEO  Klapa Intrade razgalila posjetitelje Hercegovačke noći

Tomislav Bralić i Klapa Intrade donijeli su dašak dalmatinskog duha u središte Zagreba, a studentska ženska Klapa Nuša pokazala je...

...kako ljubavlju prema glazbi može kupiti srca mladih ljudi.

Prva Hercegovačka noć u 2012. godini u petak, 24. veljače bila je zaista posebna. Pozornicu Kluba Roko&Akademija zagrijale su članice ženske studentske Klape Nuša izvedbama stare dalmatinske pjesme "Zaspalo je siroče", Gibonnijeve "Tempere" i, kao šlag na tortu, "Hercegovine u srcu" Ranka Bobana, koje su skupa s članovima ZKHS-a izvele pred više od 1.000 posjetitelja i najavile sjajnu hercegovačko-dalmatinsku noć.

Pozornicu su nakon toga preuzeli glavni izvođači Hercegovačke noći, Tomislav Bralić i Klapa Intrade, otvorivši svoj koncert svima dragom "Kalelargom" Tomislava Ivčića. Najpopularnija klapa u Hrvata oduševila je izvedbama kako starijih hitova, poput "Nadaline" Olivera Dragojevića, "Da te mogu pismom zvati" Klape Maslina i njihove vlastite "Croatio, iz duše te ljubim", tako i novih pjesama kao što su "Ne damo te, pismo naša", "Nisan te sriće" te "Zora bila", koju je ovaj sastav s 27-godišnjim stažom izveo dvaput.

Nezasitna publika, uglavnom studenti iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine, nekoliko je puta pozivala Klapu da nastavi pjevati, a gotovo dvosatni koncert završen je klasikom "Kapetane, tribali bi doma" Vinka Coce. Ova je Hercegovačka noć u organizaciji Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata pokazala kako klapska pjesma definitivno ima svoje obožavatelje među mlađom studentskom populacijom, ali i starijim generacijama, te da Hercegovci i Dalmatinci mogu stvoriti atmosferu koja mnoge ostavlja bez riječi. Tek sa željom da ovakvo što ponovno iskuse.

Izvor i foto na :zkhs.hr