Kad svoj izda svoga

Ovaj apsurd je povijesni presedan u oblasti poljoprivrede, a već odavno poznati Avdo Muslimović, predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH, je "mala maca" u odnosu na Ćutuka kada se radi o izdaji i prevari poljoprivrednika naše županije.

Ogorčeni poljoprivrednici navode kako ih je Ćutuk izdao kao Juda Isusa te da županijska vlast potpisuje smrtnu presudu poljoprivredi, a istodobno razapinje poljoprivrednike kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

Podsjećamo, zastupnik Ćutuk je došao na funkciju koju trenutačno obnaša zahvaljujući poljoprivrednicima koji su mu svojim glasovima na općim izborima 2010. god. omogućili da ih, zajedno sa svojim kolegama iz Skupštine, "izdaje kao Juda Isusa i razapinje". On je u to vrijeme bio predsjednik Udruge poljodjelaca u ZHŽ te je zahvaljujući toj funkciji kandidiran ispred svoje stranke na izbornoj listi kako bi "pokupio" glasove poljoprivrednika koji čine većinu stanovništva. Na predizbornim skupovima je "parao grlo" obećavajući poljoprivrednicima zalaganje i borbu za njihove interese. U nadi da će tako i biti te da neće pogaziti svoje riječi, poljoprivrednici su mahom izašli na izbore, glasali za njega i uspjeli - glasovi poljoprivrednika su mu bili dovoljni da postane zastupnik u županijskoj skupštini. Zbog nespojivosti funkcija zastupnika u Skupštini ZHŽ i predsjednika Udruge, podnosi ostavku u Udruzi, a predajući funkciju naglašava kako će kao županijski zastupnik uvijek biti na raspolaganju poljoprivrednicima i boriti se da se iznađu najbolja rješenja u cilju razvoja poljoprivrede na području ZHŽ. Nakon toga poljoprivrednici mu postaju manje bitni, a jučerašnjim činom pokazuje koliko je držao do njima datih obećanja.

sipovaca-portal.blogspot.com