Jesu li i to Hercegovci: Na jednoj adresi u SDP-ovoj Rijeci prijavljene čak 243 osobe!

Srećom, ne doslovno, ali na kućnoj adresi Mihačeva Draga 35, na kojoj s dvije kćeri, njihovim muževima i djecom živi vlasnik obiteljske kuće Ive Buzuk, mimo njegovog znanja i odobrenja, a donedavno i bilo kakve informacije o tome, prebivalište imaju prijavljene ukupno 243 osobe, piše Novi list.
Buzuk je kuću, koju je vremenom i postupno nadograđivao, kupio 1971. godine. Kuća je pak adresu i oznaku kućnog broja - Mihačeva Draga 35 - dobila još 11. siječnja 1960. godine.

- I nikad nas ovdje nije živjelo više nego sada. Najprije smo bili žena i ja, pa su došle kćeri, pa njihovi muževi i na kraju unuci. To je moja, obiteljska kuća u koju mi je netko, na papiru, smjestio nepoznate 234 osobe, kaže Buzuk.

Da nešto nije u redu, posumnjao je kada mu je u poštanski sandučić počela dolaziti pošta naslovljena na osobe čija mu imena i prezimena nisu ništa značila. U međuvremenu, pred manje od mjesec dana, u MUP-u su mu dvije osobe neslužbeno potvrdile da su na mojoj adresi prijavljene ukupno 243 osobe.

Buzuk se sjeća da ga je prije koju godinu jedan policijski inspektor u telefonskom razgovoru pitao ima li on možda neboder u koji je smjestio veliki broj ljudi, piše Novi list.

- Nisam shvaćao što govori. Nije mi bilo jasno o kojim ljudima govori. Valjda je mislio, znajući za te 243 osobe prijavljenog prebivališta u mojoj kući, da su to sve podstanari kod mene! Ali to mi nije rekao. Rekoh mu da je moja kuća obiteljska, radnička i da ne primam podstanare. Nisam imao pojma da je u tom trenutku na mojoj adresi bilo prijavljeno prebivalište za 243 osobe. Uglavnom, više me nikad taj inspektor nije zvao. Tada nisam razumio što govori, no sada mi je to postalo jasno, kaže vlasnik obiteljske dvokatnice.

Novi list