Javni poziv rodiljama u ŽZH

porod, bolnica, rodilje, naknada, bebe, porodilje, porod, zdravlje, porodilje, povećanje porodiljnih naknada, porodiljsko, porodilište, jednokratna pomoć za porodilje, porodiljna naknada
...Županije Zapadnohercegovačke za prikupljanjem njihovih osobnih podataka, a u svrhu podizanja skupne tužbe ŽO HSS-NHI protiv Vlade ŽZH,  zbog neisplaćivanja rodiljnih naknada od srpnja 2009. godine.
Sukladno zakonu, prioriteti isplate Vlade ŽZH su dugovanja, plaće i doprinosi, rodiljne naknade, poljoprivredni poticaji i tako dalje. U vrijeme kada svijet svako ukidanje ili smanjivanje sredstava za raznorazne segmente funkcioniranja društva i države opravdava recesijom, u našoj županiji rodiljama se otelo što je za njih osigurano usvajanjem proračuna za 2009. godinu, jer su rodiljne naknade stavka za sebe. Ta sredstva su prenamijenjena za druge stvari, znane i neznane.

Svjedocima smo kako je Vlada „pozajmila"  novac od ZZO ŽZH za isplatu nekoliko zaostalih mjeseci, ali i pored te pozajmice, ostaje neisplata od srpnja mjeseca na ovamo.

Obzirom na demografsku sliku Hrvata, kojih i nema previše, mišljenja smo kako Vlada itekako mora poticati djecu i roditelje. Ne može se nešto obećati pa ne učiniti, iako za to postoje osigurana sredstva. Zašto su  potrošena na nešto drugo, primjerice na uvoznu telad, to znade Vlada ŽZH, a naše je zahtijevati poticanje majki i na tomu ćemo ustrajati.

Drage rodilje, svoje osobne podatke možete dostaviti na e-mail [email protected] ,faxom na broj telefona 039/ 680 739, te poštom na ŽO HSS-NHI ZHŽ.Kralja Tomislava 6, 88240 Posušje.

Predsjednik ŽO HSS-NHI ZHŽ Mario Karamatić