ISTOČNA HERCEGOVINA Biciklističkom utrkom oko jezera promovirali prirodne ljepote

Bileća 2022 biciklistička utrka
Srna

U biciklističkoj utrci 'Lake tour 2022' oko Bilećkog jezera danas je sudjelovalo 36 natjecatelja. Osim biciklista iz Bileće, u utrci su sudjelovali i biciklisti iz Trebinja, Nikšića, Dubrovnika i Gradiške.

U utrci dugoj 65 kilometara sudjelovala su 22 natjecatelja, a u kraćoj, dužine 22 kilometra, 14 natjecatelja, navodi Srna.

Direktor Turističke organizacije Bileća Kristina Bajčetić izrazila je zadovoljstvo zbog održavanja utrke koja, kako je navela, ima veliki značaj za razvoj turizma u Bileći.

Ona je izrazila nadu da su natjecatelji, naročito oni iz drugih gradova, uživali u vožnji oko jezera. Utrka je uvrštena u kalendar Biciklističkog saveza BiH.

U okviru tog događaja održana je i tombola za djecu u kojoj je glavna nagrada bicikl. Organizatori su istaknuli da je cilj da se djeca što više zainteresiraju za biciklizam i prirodne ljepote grada.

Tu sportsku manifestaciju organiziraju Biciklistički klub 'Hercegovac' iz Bileće, uz podršku Udruženja građana 'Eho', općine Bileća i Turističke organizacije općine Bileća.