Hodočašće na Biciklima u čast sv. Ante. 9.6.2013.

...TZK Ljubuški od krilaticom "U zdravom tijelu zdrav duh" u nedjelju 9.6.2013. održat će Hodočašće na Biciklima u čast sv. Ante.

Ovo već tradicionalno biciklističko hodočašće krenut će iz Mostara u 9,00 sati ispred "Kosače", za osviježenje će se pobrinuti Restoran Udovice, gdje će se pričekati oni bolje i lošije fizičke kondicije te u koloni krenuti prema Čitluku gdje će im se priključiti biciklisti u 10,30 sati kada nastavljaju prema Međugorju i crkvi sv. Jakova gdje je planiran blagoslov i osvježenje za koje će se pobrinuti Restoran Dubrovnik Međugorje.

Put dalje vodi ispod brda Križevac preko Crnopoda do svetišta sv. Ante na Humcu gdje je planirano misno slavlje za sudionike biciklijade. Nakon mise biciklisti će se uputiti prema poznatom Ljubuškom kupalištu i odmaralištu Čeveljuša gdje će nastaviti druženje u sklopu ugostiteljskog objekta MANDIĆA JAZ uz specijalitete koje je osigurao KARLIKO doo. Ljubuški, dok će se za "tekuća" pitanja pobrinuti Hercegovačko pivo.

Ovim putem pozivamo sve na sudjelovanje, s naglaskom da ovo ni u kojem slučaju nije natjecateljskog karaktera nego izrazito religioznog i u svrhu promicanja bicikla kao sredstva rekreacije i zdravog načina života.

Sudjelovanje je na vlastitu odgovornost, i preporuča se nošenje kacige.

Biciklijadu će pratiti kola Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški. Kao i MUP Mostar, Čitluk, Ljubuški.