HNŽ u petak (ipak) neće dobiti novu vlast :Zapelo na foteljama?

HNŽ, delegati, HNŽ, proračun, Vlada HNŽ, formiranje vlasti, Vlada HNŽ, HDZ 1990, Vlada HNŽ, HNŽ, vlast, dogovor, Vlada HNŽ, platformaši, Vlada HNŽ, HNŽ, Vlada HNŽ, HNŽ, vlast, HRS, HNŽ, priopćenje, HNŽ, df bih, Vlada HNŽ, pripravnici, radni staž , Vlada HNŽ, javni poziv, HNŽ, studenti, popis, HNŽ, stipendija, stipendije, Vlada HNŽ, pripravnici, posao, braniteljske udruge, HNŽ, Vlada HNŽ
Ramiz Jelovac (SDA), predsjednik Skupštine HNŽ-a, kazao je kako je njegova osobna procjena da u petak neće biti potvrđena nova izvršna vlast u ovoj županiji.

 Blokovi još nisu unutar sebe podijelili funkcije, a nitko ne želi ni priznati da je jako teško unutarstranački izabrati imena za pojedine funkcije. Kada mandatar dostavi Skupštini prijedlog sastava nove Vlade, onda ćemo moći precizno kazati kada ćemo dobiti novu vlast. Dok se to ne dogodi, sve je neizvjesno, rekao je Jelovac.

Također, dodao je i kako će tek sutra biti poznato hoće li se sjednica Skupštine HNŽ-a uopće održati u petak, kako je bilo najavljivano.

Unutar blokova još nije bilo sastanaka na kojima bi se raspravljalo o podjeli pozicija. Koliko sam upoznat, taj dio tek treba odraditi i zbog toga se ni ne zna hoćemo li u petak održati sjednicu Skupštine, rekao je Jelovac.

Mate Lasić, predsjednik Županijskoga odbora HDZ-a 1990 u HNŽ-u, također je kazao kako ne vjeruje da će HNŽ u petak dobiti novu vlast. Ističe kako je uspostava vlasti u HNŽ-u i dalje povezana sa Srednjobosanskom županijom.

Konstantno vodimo razgovore, no stav središnjica dva HDZ-a je da se uspostava vlasti u HNŽ-u veže s uspostavom vlasti u SBŽ-u, izjavio je Lasić.

Istaknuo je kako u SBŽ-u treba napraviti neki pomak te kako je vidljivo da stranke platforme u toj županiji ne mogu ni sjesti za stol s predstavnicima dva HDZ-a. Lasić je potvrdio i kako podjela funkcija unutar blokova još nije dogovorena, te kako HDZ 1990 neće po svaku cijenu ulaziti u vlast, piše "Oslobođenje".

HDZ 1990 traži da se definira i podjela ostalih pozicija. Želimo da taj dio bude stavljen u svojevrstan aneks koalicijskom sporazumu kako kasnije ne bismo imali problema. Tu mislim na različite zavode, uprave, nadzorne odbore, direkcije i slične institucije u kojima treba dogovoriti podjelu funkcija, rekao je Lasić.