HNŽ: Nastava 20. veljače, škole bez uvjeta mogu se izuzeti od odluke

Mostar, sunce, snijeg, škola, nastava, HNŽ, Mostar, snijeg
...u gradu Mostaru, te općinama u HNŽ, donijelo odluku da nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanske županije počinje u ponedjeljak, 20. veljače.

Također, Stožer je ostavio mogućnost da se škole za koje se ne mogu osigurati uvjeti za siguran dolazak i boravak djece, mogu u suradnji ravnatelja s nadležnim službama u jedinicama lokalne samouprave, te Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i sporta, izuzeti od ove odluke.

Ponovno je upućena zapovijed općinskim stožerima civilne zaštite da poduzmu sve potrebne aktivnosti kako bi se očistili nogostupi, krovovi školskih i drugih objekata kako bi se omogućio što sigurniji dolazak djece u škole.

Stožer je zadužio Ministarstvo unutarnjih poslova da pojača aktivnosti vezane za siguran dolazak i odlazak djece u škole nakon početka nastavnog procesa. Također, upućen je apel javnosti, odnosno sudionicima u prometu da imaju u vidu početak nastave i povećan broj pješaka, te da budu maksimalno oprezni u vožnji.

Učenici su, podsjetimo, na prisilnome raspustu bila zbog nezapamćenog snježnog vremena još od 3. veljače i opet će u školske klupe nakon više od dva tjedna.

Vezano za pripremu za eventualne poplave u HNŽ, Stožer je još jednom uputio poziv općinskim stožerima civilne zaštite da se očituju o poduzetim mjerama, kao i potrebama u cilju što uspješnijih preventivnih mjera za obranu od poplava.

Također, naloženo je JP. Slivovi Jadranskog mora i Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da, svatko iz svoje nadležnosti, pripremi informaciju za Stožer o poduzetim radnjama kada je riječ o obrani od poplava.

U tom smislu i Crvenom križu dat je nalog da Stožeru podnese izvješće o stanju zaliha hrane i drugih potrepština, kao i prijedlog što je još potrebno osigurati u cilju kvalitetne pripreme za moguće poplave.

(R. I./Dnevnik.ba)