HKD 'Napredak' u Beču održava ljetni program njemačkog jezika

HKD Napredak,Beč,austrija

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) "Napredak" i njegova glavna podružnica u Beču organiziraju ljetni program njemačkog jezika, a isti je započeo 7. kolovoza te završava 19. kolovoza.

Program ovogodišnjeg ljeta je, već uobičajeno, kvalitetno, raznovrsno i sadržajno ispunjen, kao i prethodne 23 godine. Budući da svake godine privlači sve više mladih ljudi željnih znanja i usavršavanja jezika, tako i ove godine 39 srednjoškolaca iz BiH i Republike Hrvatske aktivno sudjeluje u kvalitetnoj, četverosatnoj nastavi njemačkog jezika, stoji u priopćenju HKD "Napredak".

Učenici su podijeljeni u tri skupine, ovisno o predznanju jezika, uz mentorstvo najboljih bečkih profesora koje predvodi Thomas Bauer, a nakon obvezne dnevne nastave, sudionici ovoga projekta imaju priliku upoznati Beč.

Također, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske održan je svečani prijem za polaznike koji je organizirao Silvio Kus, opunomoćeni ministar, a trenutačno otpravnik poslova u Veleposlanstvu RH.

Program uključuje i posjete muzejima, jednodnevne izlete, susrete s ljudima iz gospodarskog i političkog života Grada Beča i Austrije, doseljenicima, razgovor i objed s obitelji Keglević, posjet Veleposlanstvu BiH, Ekonomskom fakultetu u Beču, zabavnom parku i drugim mjestma.