Hercegovci najbolji učenici gimnazije u Imotskom

Oni su iz istog 4c razreda i na državnoj maturi osvojili su maksimalan broj bodova. U razredu ih ima samo 25 pa su njih trojica osvojivši prva tri mjesta u matematici, fizici i informatici, donijeli svojoj školi titulu najbolje u Hrvatskoj u polaganju državne mature.
Zanimljivo je da su sva trojica učenika iz Gorice u susjednoj Bosni i Hercegovini. Vlatko Galić čiji je mentor prof. Ante Trutin od ukupnog broja učenika na  državnoj maturi u Hrvatskoj, a njih je bilo iz matematike 9 626 , za svoj ispit osvojio je maksimalan broj bodova. U informatici, Josip Mikulić je također najbolji od 2945 upisanih učenika koji su položili državnu maturu. Njegov mentor je prof.Nikola Pavić. Josip Mikulić je i u fizici prvi, zajedno sa kolegom Markom Šimićem. Od 9396 učenika njih dvojica osvojili su maksimalan broj bodova. Njihov mentor je prof.Željko Galić.

-Za te učenike mogu reći samo riječi hvale. Pedantni,odgovorni,radišni i veliki znalci,pa po meni i nije neko veliko čudo da su tako prošli na državnoj maturi.Mene raduje i činjenica  da je upravo njihovom zaslugom naša mala Gimnazija prva u Hrvatskoj.Zamislite neke velike gimnazije po broju učenika u Zagrebu,Splitu ili Rijeci.A njih je samo 25 u istom razredu i imaju tri prvaka. Svaka im čast, riječi su ravnatelja Gimnazije i njihovog profesora iz matematike Ante Trutina koji im je za njihov uspjeh poklonio svakom po jedno prijenosno računalo.

I mentori Josipa Mikulića i Marka Šimića, profesori Željko Galić i Nikola Pavić, također su puni hvale za svoje učenike.

-Sva trojica upisali smo računarstvo u Zagrebu. To nam dobro ide, imamo dobre temelje koje smo stekli u našoj Gimnaziji a imali smo i dobre profesore. Nadamo se da ćemo opravdati  povjerenje ne samo naših roditelja nego i naših nastavnika, završiti studij pa kud koji. Nije neizvedivo da se danas-sutra bavimo i nekim znanstvenim radom, tko zna, budućnost je pred nama, vrlo ozbiljno razmišljaju Vlatko, Josip i Marko.

radioimotski.hr/ljportal