FOTO  Hercegovačka vina uskoro na kraljevskom dvoru u Švedskoj

vasilj vino

Među uspješnima svakako se izdvajaju vina vinarije AG obitelji Vasilj iz Međugorja, koji tradicionalno sa prijateljima i partnerima organizuju druženja s ciljem promoviranja kulture stola, odnosno hrane i vina.

Nedavno je tako bilo i u Sarajevu, gdje se okupio veliki broj poznatih osoba, između ostalih Amel Mekić, Admir Adžem i brojni poznati bivši i sadašnji sportaši, Adin Hebib, mostarski sportski radnik i ugostitelj Ljubinko Šimunić, a goste je zabavljao pjevač Faruk Duran.

Protekla godina bila je plodonosna za naše poznate vinare, a koliko su njihove prepoznatljive sorte Žilavka i Blatina popularne širom Europe svjedoči činjenica da su pozvani da izlažu na međunarodnom sajmu u Stockholmu.

- Vina su kraljevsko piće, pa otuda smo i mi bili dio sajma u Kraljevini Švedskoj. Odgovor i reakcije na naša vina su izvrsne. Iako već dugi niz godina osiguravamo plasman u europske zemlje, baza nam ostaje na domaćem tržištu. Protekla godina nam je bila odlična, a vjerujem da ćemo i naredne nastaviti u istom maniru, poručio je Andrija Vasilj.