Hercegovac sa Sretnica u svojem podrumu prozvodi vrhunska vina i osvaja natjecanja

podrum vilinka

Hercegovina, posebno njezini osunčani dijelovi su izuzetno pogodni za uzgoj vinove loze.

Ovih dana je počela berba ili kako se u ovim krajevima kaže trganje grožđa.

Veliki vinski entuzijast ali i stručnjak Velimir Vjeko Ereš koji je prije deset godina pokrenuo manji vinski podrum koji je sad već postao značajna vinarija sa kapacitetom oko 50 000 butelja, nam je otkrio kakva je ovogodišnja berba, piše abc portal.

'Prije tjedan dana ušli smo u ovu berbu na našim vinogradima gdje imamo 25 000 trsova. Očekujemo 30 tona grožđa a još ćemo otkupiti jedan dio sa okolnih vinograda od naših susjeda. Berbu planiramo završiti otprilike za tjedan dana'.

Pitali smo ovog poznatog vinara koje će vino proizvoditi od ovogodišnje berbe na što nam je odgovorio da će to biti žilavka, blatina, X Line Red Cuvee, X Line White Cuvee.

Očekuju da će proizvodnja doseći 50 000 butelja.

'Naša vina su osvojila do sada 15 medalja na prestižnom natjecanju Decanter World Wine Awards u Londonu a na sljedećoj smotri očekujemo nove nagrade i medalje', kazuje nam ovaj uspješni hercegovački vinar, te dodao da nisu imali problema sa radnom snagom i da berba teče bez problema.

Što se tiče kvalitete grožđa u Podrumu Vilinka ističu da su super zadovoljni svim urađenim analizama te vjeruju da će proizvesti vrhunska vina koja svakako imaju svoje mjesto na vinskom tržištu.