FOTO  HDZ BiH: Održani predizborni skupovi u Grudama i Ljubuškom

HDZ BiH, Grude, Ljubuški

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Borjanom Krišto nazočili su javnoj tribini povodom Lokalnih izbora 2016. godine u Grudama.

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH na početku skupa pozdravio je domaćin, predsjednik OO HDZ-a BiH Grude Ivan Leko.
Predsjednik Čović dao je punu potporu listi HDZ-a BiH za općinsko vijeće i kandidatu za načelnika Gruda Ljubi Grizelju.

„Došli smo ovdje da vas do kraja ohrabrimo, da znate da ste dio pažnje Hrvatske demokratske zajednice i svih nositelja, kako izvršne tako i zakonodavne vlasti na svim razinama. Tu vertikalu imamo i želimo na najpraktičniji način pokazati koliko smo danas stranka koja predvodi, ne samo hrvatski narod, želimo na praktičan način pridružiti sve odnose u BiH. Želimo se otrgnuti zagrljaju onih koji bi se stalno držali u kontekstu vremena koje je iza nas, i pokrenuti sve procese da svaki kutak BiH izgleda kao ovdje" - istaknuo je dr. Čović.

„Kad ovih dana rezimiramo rezultate, sasvim je izvjesno da će HDZ BiH zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika, 23 općinska vijeća sa svojom većinom. Ne sumnjam da ćete u tome i vi dati svoj doprinos. Mi trebamo poslati poruku, i našim prijateljima Bošnjacima i Srbima i međunarodnoj zajednici da smo danas realnost Bosne i Hercegovine. Ima nas 15,4 %, neki će reći malo. Uistinu mnogo manje nego nas je bilo 1991., ali još uvijek dovoljno snažni da pokrenemo čitavu BiH. To smo praktično pokazali kad je u pitanju europski put. Neki su ga na različite načine preispitivali i omalovažavali. Danas je on realnost" - kazao je dr. Čović te dodao „Uvjeravam vas da ćemo do kraja sljedeće godine imati kandidatski status u EU, koliko god to danas izgledalo nemoguće. To nam opet otvara mogućnosti da apliciramo i da se za to dobro spremimo i obučimo" - rekao je predsjednik Čović.

Svim okupljenima kod parka Hrvatskih velikana obratio se i kandidat za načelnika Općine Grude, Ljubo Grizelj ukazavši na projekte koje vodi kao načelnik:
„Grude su danas jedna prometno vrlo zahtjevna sredina. Prije nekoliko godina smo ukazali na potrebu ukupne regulacije prometa, krenuli s idejom rekonstrukcije i izgradnje graničnog prijelaza, te omogućili pristojan prihvat svih tih desetina tisuća putničkih vozila i 30 000 teških kamiona koji ovuda prolaze. Upravo taj pogranični položaj Gruda za razliku od susjednih općina daje Grudama mnogo zahtjevniju poziciju. Danas su Grude spremne za rješavanje i tih problema, i u tehničkom, i u projektnom, dokumentacijskom i svakom drugom smislu" - rekao je Grizelj i pozvao nazočne da 2. listopda podrže listu HDZ-a BiH.
Nositelj liste HDZ-a BiH za općinsko vijeće, Draženko Vranješ predstavio je ostale kandidate te se okupljenom mnoštvu obratio prigodnim riječima.

Uz slogan Volim Ljubuški, održan središnji predizborni skup HDZ-a BiH

Sinoć je u Centru malih športova u Ljubuškom održan Središnji predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice BiH općinske organzacije Ljubuški.
Na skupu su predstavljeni kandidati HDZ-a BiH za općinsko vijeće Ljubuški kao i kandidat za načelnika te program i projekti planirani u budućem razdoblju za ovu općinu.
Centar malih športova u Ljubuškom bio je prepun članova, simpatizera i prijatelja stranke koji su došli dati potporu aktualnom načelniku i kandidatu Nevenku Barbariću, kao i listi HDZ-a BiH Ljubuški, listi ljudi različitih zanimanja i dobnih skupina predvođenu nositeljem liste Tihomirom Kvesićem.

Potporu kandidatima s liste HDZ-a BiH Ljubuški dalo je i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno predsjednikom HDZ BiH HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanom Krišto, te ostali visoki dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj, federalnoj i županijskoj razini.

Okupljene na skupu najprije je pozdravio domaćin, predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Ljubuški Ante Mišetić, koji se osvrnuo na snagu koju predstavlja lista HDZ-a BiH Ljubuški s 30 kandidata na kojoj dominiraju iskusni i obrazovani kandidati.

Tihomir Kvesić, nositelj liste HDZ-a BiH za OV Ljubuški predstavio je listu kandidata za OV Ljubuški, izrazivši uvjerenje kako je lista HDZ-a BiH pobjednička lista na predstojećim lokalnim izborima, jer se na njoj nalaze ugledni, kvalitetni, vjerodostojni ljudi.

U svom obraćanju okupljenima Nevenko Barbarić, aktualni načelnik i kandidat za načelnika Ljubuškog dodatknuo se niza projekata kojima je cilj, ne samo zaustaviti odlazak već i stvoriti uvjete življenja zbog kojih će i oni koji su otišli poželjeti vratiti se u Ljubuški.

„Vidljivo je da smo puno toga uradili u našoj općini, također je vidljivo da i danas radimo. Zadovoljan sam činjenicom da smo zadržali kontinuitet stalnog ulaganja i razvijanja općine Ljubuški, te smo danas u prilici govoriti o milijunskim projektima u našoj općini. Imamo se čime ponositi i svjesni su toga svi oni koji istinski vole ovaj grad i žive u njemu", kazao je Barbarić, te dodao kako se ne treba posebno osvrtati na pojedina blaćenja i negativnu kampanju oporbe, poručivši: „Nismo od jučer i nismo samo za danas". Barbarić je pozvao nazočne da ostanu dosljedni politici HDZ-a BiH i na predstojećoim izborima.

„Došli smo vas podržati sa svih razina vlasti od državne do županijske, i kazati vam da nema kalkulacija oko Ljubuškog", kazao je predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović te je podsjetio u svom govoru da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda koja se uz sve uspone i padove transformirala u europsku modernu stranku i koja pokušava organizirati politički život u BiH za sve koji, tražeći ravnopravnost, mogu zajedno osigurati suživot na svim prostorima BiH.

Dr. Čović je istaknuo da je HDZ BiH prošao put kroz koji je od nje odvojio više od 25 stranaka s hrvatskim nacionalnim predznakom u političkom životu i na političkoj sceni u BiH. No, uvijek i iznova, kazao je dr. Čović, pružali su poruku zajedništva jer jedino tako se može boriti za ravnopravnost posebno ako se zna da su u 85 posto dijelova BiH Hrvati manjina.

„Došli smo dati do kraja ohrabrenje budućim članovima općinskog vijeća, kao i našem načelniku, a vi pogledajte kakav izbor imate ovdje u Ljubuškom, demokratski do kraja, možda se nekome ne sviđa, starost, nekome mladost, muškarci ili žene, zato možete birati 30 kandidata. Izaberite najbolje, i krenite u projekte koje ste planirali za iduće četiri godine a potporu svih razina vlasti imate", poručio je dr. Čović.