Vlasnik grudske Violete Petar Ćorluka među deset najbogatijih poduzetnika na Balkanu

Violeta, Violeta, Livno, Violeta, Livno, petar ćorluka, Violeta, Violeta, Grude, ekran, Violeta, teta violeta, Violeta, Grude, teta violeta, posao, razgovor za posao
..."Agrokor" Ivica Todorić, a među top deset na listi regionalnog izdanja uglednog magazina "Forbes" našla su se četvorica tajkuna iz BiH.

Oni su zauzeli posljednja četiri mjesta na listi deset najbogatijih na Balkanu. Najbogatiji među njima je vlasnik prnjavorske firme "Komerc mali" Drago Malinović, koji je zauzeo sedmo mjesto, a na osmoj poziciji našao se vlasnik sarajevske firme "Euro-Asfalt" Hamed Ramić. Stupanj niže je vlasnik "Violete" iz Gruda Petar Ćorluka, a na desetom mestu je vlasnik banjolučke kompanije "Super-petrol" Veljko Đukić, piše eKapija.ba.

Hrvati dominiraju listom, pa su se iza Todorića našli utemeljitelj i vlasnik "Atlantic grupe" Emil Tedeschi, predsjednik "Adris grupe" Ante Vlahović i vlasnik kompanije "Orbico" Branko Roglić. Prvi predstavnik Srbije na listi je vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić, a slijedi ga slovenski bračni par.