Vlada ŽZH poziva na prezentaciju tvrtke koja bi mogla zaposliti 200 ljudi

prezentacija, Grude
Kako je priopćeno iz Vlade ŽZH, svi zainteresirani 8. studenoga u 18:00 sati na Agroturizmu "Marića Gaj" (kod Motela "Kiwi") u Grudama imat će mogućnost poslušati prezentaciju te izravno razgovarati s predstavnicima tvrtke Lohmann&Rauscher.

Iz Vlade ŽZH pozivaju sve zainteresirane osobe iz Županije Zapadnohercegovačke, odnosno s područja Širokog Brijega, Ljubuškog, Gruda i Posušja, kao i iz okruženja, na prezentaciju tvrtke te uvjeta za probni rad i obuku.

Prvenstveno se misli na žene do 40 godina starosti.

Zbog velike stope nezaposlenosti i negativnog trenda iseljavanja stanovništva, privlačenje poželjnih stranih ulaganja u našu županiju je od ključne važnosti za svaki daljnji napredak i razvoj. Stoga je ovakva inicijativa veoma korisna za, prije svega, omogućavanje zapošljavanja ugroženih skupina, u ovome slučaju žena, ali i za dobrobit gospodarskog razvoja naše županije, naveli su iz Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Podsjetimo, radi se o tvrtki čije je sjedište u Rengsdorfu (Njemačka) i Beču (Austrija) koja je međunarodni vodeći opskrbljivač naprednim medicinskim i higijenskim proizvodima najviše kvalitete s preko 5.000 zaposlenika u cijelom svijetu i 160 godina iskustva u proizvodnji.

Tvrtka L&R zbog sve veće potražnje na tržištu ima potrebu proširiti svoje proizvodne pogone te su prepoznali Županiju Zapadnohercegovačku kao jednu od mogućih lokacija za svoja ulaganja.