Vijećnici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. napustili sjednicu Općinskog vijeća Grude

Grude, opčinsko vijeće, Herceg Bosna, obljetnica, Grude
Sjednica je prošla u polemiziranju i napetoj situaciji. Već na samom početku sjednicu je napustio dio vijećnika zbog točke u kojoj se trebalo raspravljati o imenovanju v.d. ravnatelja JP Komunalno", kazao je predsjednik Općinskog vijeća Grude Josip Šimić

Po njegovim riječima, vijećnici HDZ-a su tvrdili da su protiv kandidata za v.d. ravnatelja Tomislava Galića podignute kaznene prijave za zloupotrebu položaja, ali je Galić dostavio potrebnu dokumentaciju koja opovrgava te tvrdnje tako da je ovaj prijedlog prihvaćen.

Vijećnici su također raspravljali o izmjenama i dopunama Ugovora o koncesiji Autohercu te je zaključeno da je potrebno donijeti prijedlog o aneksu Ugovora kao i izvršiti reviziju poslovanja između Općine i ovog poduzeća.

Tijekom sjednice burnu raspravu izazvao je i prijedlog rješenja o imenovanju nadzornih odbora i upravnih vijeća nekih institucija. Naime, predsjednik OV Grude Šimić je zatražio da u njih budu imenovane osobe s minimalno VŠS.

U daljnjem radu se razvila i polemika oko potpore studentima slabijeg imovnog stanja te je zaključeno da je potrebno promijeniti kriterije bodovanja kako bi potporu dobili oni koji je stvarno trebaju.

Tijekom sjednice između ostalog imenovano je povjerenstvo od 13 članova za GAP projekt na čijem je čelu načelnik Viktor Marić.

(Fena)