'Uskrs s Maticom hrvatskom u Grudama' od 8. travnja do 7. svibnja

Manifestacija će započeti otvaranjem izložbe slika učenika osnovnih i Srednje škole iz općine Grude pod nazivom "Uskrsni motivi" u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama s početkom u 18 sati.

Nakon otvaranja izložbe slika u 18,30 sati upriličit će se Akademija Matice hrvatske ogranak Grude te dodjela plaketa Matice hrvatske Grude za najbolje pisane radove i najbolja likovna ostvarenja učenika osnovnih i Srednje škole iz te općine. Tom prigodom u glazbenom dijelu programa nastupit će učenici Osnovne glazbene škole Grude.

U petak, 16.travnja u kinodvorani u Grudama s početkom u 20 sati upriličit će se predstavljanje knjige pjesama "Sjaju li zvijezde" autora Mije Tokića iz Tomislavgrada, a u glazbenom dijelu programa sudjelovat će Stipe Ćurčić na gitari i klapa Bratovština.

U sklopu Hrvatske franjevačke arheološke zbirke u Staroj kapeli u Gorici 23. travanja bit će upriličeno predstavljanje knjige Grge Mikulića "Priče i legende iz Hercegovine", a potom otvaranje Likovne izložbe učenika Srednje škole A. B Šimića iz Gruda. U glazbenom dijelu programa nastupit će Ivan Galić na glasoviru.

U četvrtak, 29. travnja u kinodvorani u Grudama s početkom u 20 sati upriličit će se promocija naklade Jurčić iz Zagreba, a  u glazbenom dijelu programa sudjelovat će Osnovna glazbena škola Grude.

Predstavljanje Matice hrvatske ogranak Grude bit će organizirano 7. svibnja u dvorani Matice hrvatske, u središnjici u Zagrebu s početkom u 18 sati.

(Fena)