U sudnici se žestoko posvađala braća Šimić i načelnik PU Grude

Vezana braća su pred sudskim policajcima već počela vikati i dobacivati na hodniku, da bi se Blago u sudnici ljutito obratio načelniku riječima: -Spavaš li mirno! Zašto si pokušao ubiti! Da nisam vezan...!

Na to je reagirao prozvani načelnik odgovorivši: -Skinite mu lisičine da ga ovdje pretučem...! U svađu se umiješala sutkinja Artuković, koja je upozorila sve prisutne na ponašanje. Nakon toga, suđenje je odgođeno za ožujak, jer je branitelj braće Šimić, odvjetnik Borislav Čuljak, zatražio neuropsihijatrijsko vještačenje optuženih kako bi se utvrdilo u kakvom su stanju bili u sporno vrijeme te jesu li sposobni pratiti suđenje.

Podsjetimo, braći Šimić se u slučaju Bumerang, kako se zove grudski kafić gdje se dogodio proljetošnji incident, između ostaloga, stavlja na teret iznuda 500 eura od vlasnika, a Mati i pucnjava u trenutku ulaska načelnika Brnardića i njegova zamjenika Tonija Primorca., koji su ga došli uhititi. Tada su uspjeli pobjeći, da bi nakon višetjednog skrivanja Mate bio uhićen u spektakularnoj akciji kod njegove kuće u Borajni, dok se ubrzo potom Blago sam mirno predao sudskoj policiji u Širokom Brijegu. Iako se radilo o bjeguncu s dvije tjeralice, zanimljivo je da se tom prilikom neopaženo prošetao pokraj ulaza Policijske uprave Široki Brijeg, koja se nalazi u istoj zgradi.

Piše: Robert Soldo/VLM