FOTO  U Hrvatskom kulturnom domu Antun Branko Šimić predstavljene dvije knjige Ante Kraljevića

Grude, matica hrvatska grude, Ante Kraljević

...„Antun Branko Šimić" predstavljene su dvije vrijedne knjige spisatelja Ante Kraljevića. Radi se o knjigama: Kada ptice ne pivaju (priče) i Chiarina pisma (pjesme).
Prof. dr. sc. Antun Lučić, predstojnik katedre za Hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, veoma sadržajnim izlaganjem pojasnio je prisutnima umjetnički duh kojim Ante Kraljević obogaćuje hrvatski književni milje.

O knjigama je nadahnuto govorio i prof. Jozo Marić u ime Matice hrvatske Ogranak Grude. Autor Ante Kraljević je na kraju svima zahvalio na dolasku, posebice je pohvalio stalan i ustrajan rad Matice hrvatske u Grudama. Profesorica Mirjana Vlašić vrhunski je vodila program ove književne večeri, a učenice Osnovne glazbene škole iz Gruda Ivona Mlinarević (učenica 4. razreda) i Lucija Pezer (učenica 6. razreda) pod vodstvom prof. Zvonimira Pejića glazbenim izvedbama na gitari obogatili su ovu večer. Obnovljena gradska knjižnica u Grudama se doista pokazala kao idealan i skladan prostor za odvijanje ovakvih književnih manifestacija koji će se nastaviti i ubuduće sa zadovoljstvom poručuju iz Matice hrvatske Grude, najavljujući i idući događaj koji će se zbiti u petak 30. listopada 2015. u 19 sati u Staroj crkvi u Gorici kad će biti predstavljanje knjige I najveći komunikator, autora prof. dr. fra Ike Skoke, te će se nakon toga otovoriti izložba slika grafičara Mirana Palčoka iz Splita čije će otvaranje biti u Galeriji u Gorici.