U Drinovcima "pao" s 212 metaka, u Grudama s 1338 kutija cigareta

Nakon što su pregledom vozila u istom pronašli 212 metaka različitog kalibra policijski službenici Granične policije privremeno su oduzeli navedeno vozilo a K. A. lišili slobode te su iste predali PU Grude na daljnje postupanje. Izvršenom kriminalističkom obradom policijski službenici PU Grude utvrdili su postojanje osnova sumnje da je K. A. (18) počinio kazneno djelo iz čl. 371. KZ-a FBiH (nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari). P

U Grude u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv K. A. (18). Za počinjene prometne prekršaje (upravljanje neregistriranim vozilom, upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) istome ćemo uručiti prekršajni nalog.


Sinoć oko 19:25 h, prilikom kontrole prometa u Ulici hrvatskih branitelja u Grudama, policijski službenici PU Grude zaustavili su i kontrolirali motorno vozilo marke Mercedes tip 124, HR registarskih oznaka, kojim je upravljao I. D. (36) iz Slavonskog Broda. Tom prilikom u unutrašnjosti vozila primijećena je veća količina cigareta a izvršenim pregledom vozila veća količina cigareta pronađena je i u prtljažniku (pronađeno je ukupno 1338 kutija cigareta raznih marki). I. D. lišen je slobode a pronađene cigarete privremeno su oduzete. Uhićenika i oduzete cigarete danas ćemo predati službenicima Uprave za neizravno oporezivanje na daljnje postupanje.

mupzzh.ba